header

Novi ste na portalu? Pročitajte upute kako objaviti članak!

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

Dobro došli na portal za kućne ljubimce! Slijede kratke upute kako objaviti novi članak.

Najprije se trebate registrirati, a potom logirati na portal s odabranim korisničkim imenom i lozinkom.

Potom u Korisničkom izborniku kliknite na Objavi članak.

Od podataka koje trebate popuniti kad učitavate tekst, samo su sljedeći:

Naslov (upišite o čemu se radi u tekstu koji ćete objaviti, npr.: Moj mačak Miško)

U praznu kućicu upišite tekst.

Nakon toga u izborniku ispod kućice imate opciju Slika. Učitajte na portal sliku sa svog tvrdog diska (ili eksternog), a kad se učita, kliknite na nju. Pojavit će se ime te slike uz koju ćete imati opciju odabrati želite li da slika bude s lijeve strane, s desne... Kad to odaberete, kliknite u desnom gornjem uglu na Umetni.

Slika je sada u Vašem tekstu. Ako Vam se čini prevelikom, ne brinite! Čim sejvate članak, portal će automatski podesiti Vašu sliku na zadanu veličinu.

 

Slika koju učitavate ne smije biti teža od 150 Kb! Ako je velika, npr., 1Mb, možete ju komprimirati u programu Microsoft Picture manager ili nekom sličnom programu.

Važno: Nipošto nemojte kopirati sliku s neke web stranice i pejstati ju ovdje, jer se Vaš članak neće pojaviti na portalu! Sliku treba iskljućivo učitati!

Nadalje imate opciju Jcomments ON ili OFF. Ako to ne dirate, po defaultu će se ispod Vašeg članka pojaviti kućica u koju će drugi posjetitelji portala moći upisivati svoje komentare na Vaš tekst. Kliknete li na OFF, nitko neće moći komentirati Vaš tekst.

Opciju Page break zanemarite!

Opcija Opširnije je jako važna. Ako je Vaš tekst dugačak, svakako ga prelomite na 2 dijela. To ćete učiniti tako što ćete doći mišem na mjesto gdje želite i potom kliknuti na Opširnije. Pojavit će se isprekidana crvena crta koja označava koji dio teksta će se pojaviti na naslovnici, a cijeli tekst moći će se pročitati kad posjetitelji kliknu na naslov Vašeg članka.

Zatim odaberite kategoriju u koju spada Vaš tekst, npr. Predstavljam svog ljubimca

Status vam po defaultu daje Objavljeno

Ako hoćete tekst na naslovnici, u ISTAKNUTO označite Da

Početak i kraj objavljivanja ostavite prazno

Alias autora ostavite prazno

Pristup imate po defaultu Public, pa to i ostavite

Jezik imate također po defaultu SVI, dakle svi jezici, pa i to ostavite

Meta opis i Ključne riječi možete ostaviti prazno, ali ako želite da tražilice pronađu vaš članak i dobro ga rangiraju, tako da više ljudi dođe na vaš tekst, upišite pod Meta opis ponovno naslov svog članka, a to možete staviti i u ključne riječi, premda bi u tim ključnim riječima trebale stajati najvažnije riječi iz vašeg teksta, odvojene zarezima.

Nakon toga kliknete gore desno uz naslov SPREMI, i to je to!

 

                      NAJVAŽNIJE (za one koji nemaju živaca čitati kompletne upute:

      NEMOJTE kopirati sliku i pejstati je u tekst! (u tom slučaju klikom na taj Vaš tekst, otvorit će se prazna stranica. Dodatno, i cijela kategorija u kojoj je ta pejstana slika, nestat će i otvorit će se prazna stranica)

   NEMOJTE pisati naslove velikim slovima!

 NEMOJTE pisati fontom koji je veći od 12!

NEMOJTE pisati šarenim slovima! (ružno izgleda :)

Ukratko: Samo ispunite naslov, ubacite svoj tekst (ali NE kopiran s drugih portala, a ako ga kopirate, najprije ga pejstajte u NotePad, pa tek onda ovdje), učitajte sliku ako želite (NE copy&paste), odaberite podkategoriju (NE krovnu kategoriju. npr. KNJIŽEVNOST, nego podkategoriju književnosti, npr. proza), status OBJAVLJENO već vam je ponuđena opcija, početak i kraj objavljivanja ostavite prazno, pristup je po deafaultu public (tj. javno), jezik je po defaultu SVI, a meta opis i meta ključne riječi možete ostaviti prazno. I to je to! :)

Da, ako ne želite da vam se ostavljaju komentari na vaš tekst, kliknite na JComments OFF.

 Hvala!

You have no rights to post comments

Joomla templates by a4joomla